Соціально-освітня програма для ВНЗ України

29.12.2009

В грудні на кафедрі техногенно-екологічної безпеки Національного університету «Львівська політехніка» для студентів 5-го курсу спеціальності «Екологія» відбулася лекція-презентація про сучасні засоби радіаційного моніторингу вітчизняного виробництва. Ініціатором цього заходу є наше підприємство – розробник та виробник засобів радіаційного контролю ТМ «ЕКОТЕСТ».
Майбутні екологи мали можливість не лише отримати теоретичні знання про сучасне вітчизняне приладобудування, сфери й галузі застосування дозиметрів, а й побачити продукцію ТМ «ЕКОТЕСТ», навчитися користуватися цими приладами.
Після лекції-презентації представники нашого підприємства подарували кафедрі техногенно-екологічної безпеки кілька примірників першого україномовного підручника «Радіаційна екологія», який вийшов друком цього року у видавництві «Знання», автором якого є професор В.А. Батлук. Наше підприємство стало спонсором видання цього навчального посібника. У ньому показано, в який спосіб і за допомогою яких приладів здійснюється оцінювання радіаційної обстановки, описано принципи роботи і сфери застосування такого обладнання. Ми зацікавлені у тому, щоб ця книга потрапила до фахівців, які працюють у галузі екології і радіаційного моніторингу, до студентів-майбутніх екологів, всіх, хто цікавиться цією темою.
Ми й надалі продовжуватимемо цю та інші соціально-освітні програми.
Найближчим часом ми маємо на меті, при сприянні профільних кафедр навчальних закладів, провести презентацію підручника «Радіаційна екологія» та приладів ТМ «ЕКОТЕСТ» для студентів екологічних спеціальностей інших вищих навчальних закладів України. Тож запрошуємо до співпраці з нами усі ВНЗ, які готують у своїх стінах таких фахівців.

Попередня новина Наступна новина