Підрозділ прикордонного відомства України отримав міжнародну технічну допомогу

10.12.2018

5 грудня в рамках проекту міжнародної технічної допомоги відбулась урочиста церемонія – представники Уряду Норвегії передали Житомирському прикордонному загону обладнання торгової марки «ЕКОТЕСТ» для виявлення ядерних матеріалів і радіоактивних речовин, а саме: Дозиметр-сигналізатор пошуковий «КАДМІЙ», Дозиметр-радіометр універсальний «МКС-УМ» та Дозиметр індивідуальний «ДКГ-21М».
Зазначений проект реалізується у відповідності до низки Угод про співробітництво між урядами обох країн.

У заходах взяли участь представники посольства та міжнародних організацій Норвегії, а також прикордонного відомства України.

«Вказані прилади надають можливість виявляти спеціальні ядерні матеріали, радіоактивні речовини промислового, медичного характеру та інші матеріали, що можуть бути джерелами іонізуючого випромінювання. Засоби виявлення радіоактивних джерел забезпечують надання сигналу тривоги, що викликаються джерелами гамма, нейтронного та гамма/нейтронного випромінювання та альфа, бета-забруднення, а також проведення спектрального аналізу джерела та його ідентифікацію» – зазначив начальник відділення РХБ захисту та екологічної безпеки Житомирського загону підполковник Сергій Козубенко.

Зазначене устаткування дозволить охоронцям кордону в обов’язковому порядку здійснювати перевірку, при в’їзді та виїзді з України, осіб, вантажів та транспортних засобів на наявність в них заборонених для переміщення через кордон матеріалів.

* за матеріалами офіційного сайту Державної прикордонної служби України:
https://dpsu.gov.ua/ua/news/%20VIDEO%20Pidrozdil-prikordonnogo-vidomstva-Ukraini-otrimav-mizhnarodnu-tehnichnu-dopomogu-vid-Korolivstva-Norvegiya-na-ponad-65-mln-griven/

novina_1_01

novina_1_03

novina_1_02

novina_1_04

 

 

Попередня новина Наступна новина